‘Omdenken in Communicatie’ van Berthold Gunster is kort maar krachtig

leestijd: 2 minuten

Ik ben fan van het Omdenken. Het is geniaal, maar toch zo vanzelfsprekend. Het label maakt het toegankelijk voor iedereen. 

Omdenken in communicatie

Omdenken in communicatie is een volledig herziene uitgave van Omdenken in relaties. Het is een introductie in het omdenken in de praktijk, voorzien van talloze herkenbare voorbeelden. Kort maar krachtig en prachtig vormgegeven is dit kleine boekje een aanrader voor iedereen. Berthold Gunster laat je kennismaken met het omdenken in de praktijk. Het is een opfrisser voor wie al bekend is met het omdenken (en er al mee werkt) of een prikkelende introductie voor wie het nog niet kent.

Het gaat over vastdenken en omdenken en alles wat daarbij komt kijken. Technieken als contrasteren en spiegelen worden besproken, net als het doorbreken van patronen. Alles in een manier waarop je de ander accepteert, erkent en respecteert. Ook rolwisselingen en ontregelingen van patronen passeren de revu. Afgewisseld met voorbeelden waarbij Gunster je uitnodigt je in de ander te verplaatsen.

Berthold Gunster laat je lachen en is nergens betweterig. Integendeel. Hij weet precies de juist toon aan te slaan en gebruikt verschillende voorbeelden, zodat iedereen zich er wel in kan vinden. Het is geschreven voor een breed publiek. Gunster begrijpt als geen ander waar kennis voor is bedoeld: om te delen.

★★★★☆

BOEKGEGEVENS
Berthold Gunster, Omdenken in communicatieLev. 64 pagina’s, ISBN 978 94 005 0777 7

Eén reactie

  1. Weer een boek tip… volg omdenken op fb en Twitter en ik geniet altijd van de nieuwe kijk op eenvoudig dingen die voor menige frustratie opleveren ..leuke twists

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *